Divergence, Rezistence a–?

16.10.2013 18:23

Rozhodla jsem se zveřejnit mé návrhy na český název knihy Allegiant. Není to ani tak proto, že bych se chtěla vytahovat, jaká jsem vynikající překladatelka, ale jako fanoušek se chci s jinými fanoušky podělit o své pokusy. Všichni prostě jen hádáme a jen dámy a pánové v Cooboo rozhodnou jaký název se na knížce bude vyjímat nejlépe.

Nad názvem jsem si lámala hlavu, už když jednou na blogu nakladatelství někdo napsal, že vyvstane možnost, že se zeptáte i nás čtenářů. Po meditaci nad slovníkem cizích slov mě napadlo hned několik variant:

1) Emancipace = pokud bude děj o tom, že se Tris i ostatní obyvatelé Chicaga osvobodí od systému frakcí (i když jako název pro YA je to asi moc sofistikované)

2) Eliminace nebo Destrukce = Padne systém a/nebo zemřou téměř všechny postavy

3) Regenerace/Resurekce = No co, určitě nejsem jediná, kdo doufá ve šťastný konec

4) Emergence = naznačení, že se objeví nové postavy, budou zjištěna nečekaná odhalení

5) Aliance = Tris dozajista získá nové spojence a před velkým finále to zní docela dobře (a je to i podobné původnímu názvu, protože správný spojenec je věrný)

6) Emoce nebo Intuice = Končí na –ce a v knihách jde o city hodně

7) Na tu koncovku toho končí hodně, ale jakž takž vhodné je snad už jen slovo egalizace (= vyrovnání. Frakce a lidé bez frakce se spojí v jeden celek).

Tohle jsou mé tipy. Pokud se chcete podělit o ty vaše, klidně mi napište komentář.

 

 

Diskusní téma: Divergence, Rezistence a–?

Datum: 22.04.2014

Vložil: Ela

Titulek: .

Lepsi bych ani nevymyslela :)

Datum: 29.10.2013

Vložil: gosgowte

Titulek: Cheap Lululemon58461


Přidat nový příspěvek