Je to ksindl nebo hrůza?

30.09.2015 19:28


Je to ksind nebo hrůza? Tato věta je důkazem, že čeština je krásný jazyk, který dovoluje mít zajímavá jména i volbu kreativních pseudonymů. A ty hry se slovy, kterých si jeden užije, když češtinu opravdu ovládá a rozumí ji.

Jednou, když jsme někam jeli všichni tři a poslouchali jsme při tom rozhlas, v rádiu oznámili, že v blízké budoucnosti budou postupně hrát písničky od zpěváků Michala Hrůzy a Xindla X. Zazněly první takty songu a táta mírně zvědav, kdo to zpívá se zeptal: "To je Xindl nebo Hrůza?" Tak takhle se bavíme na cestách.

YOLI sbírá nápady

Nakladatelství Yoli se pídí po nových trendech v YA literatuře. Upřímně doufám, že se do příštích edičních plánů tohoto nakladatelství pro mladé vejde jeden z mých tipů. Nejlepší by bylo, kdyby se ujali Camerona Jace a jeho dvou nejznámějších sérií - Insanity a Grimm diaries. Ale ráda bych viděla i vydané Soulless od Gail Carrigher.

Narozeninový bál na pohádkové střední

Bylo oznámeno, že se chystá nová sada panenek Ever After High s názvem Birthday Ball. Pravděpodobně se dočkáme dalších nádherných plesových šatů jako v případě Korunovace. Já osobně doufám v to, že se panenky dočkají méně známé postavy. Například Faybelle nebo Rosabella by v dlouhé plesové róbě vypadaly jistě úchvatně.


Diskusní téma: Je to ksindl nebo hrůza?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek