Letní dumání: Paralelní světy

11.07.2013 20:50

Chcete-li se seznámit s novými světy, pak jste na té správné adrese. Odmalička si ráda vymýšlím příběhy a i místa, kam je zasadit. Někdy si v hlavě přehrávám, jak by mohly pokračovat příběhy druhých autorů, ale na příbězích vlastních je vždycky něco, co jinde nenajdete. Je to, to spojení s vašimi nejinternějšími přáními i obavami. Někdo tráví ve svém příběhovém světě celý život a někdo tam vždycky odběhne jen na chvilku, než se vrátí do reality, ale o tom jsem se bavit nechtěla. Dnes budu pouze představovat světy mé.

Tím nejstarším je svět obývaný vílami, démony, zlatými dráčky a půlnočními elfy (ta půlnoc opravdu patří do názvu) Erinia. V příběhu nazvaném Tajemství noci se do lidského světa dostali démoni a jen pár dětí, které byly kříženci víl a lidí, mohlo zachránit celé lidstvo. Spisovatelsky je to katastrofa, ale protože je to moje první prácička, tak se na ní hezky vzpomíná.

Potom přišel na svět Vesmír Chaosu. Vznikal dlouho a postupně. Dodnes se mění, jak vznikají nové příběhy s jeho reáliemi. Je to příběh o tom, jak lidstvo odchází ze Země, aby začalo žít na nových světech a obrovských vesmírných plavidlech. Je to příběh, který sleduje dění v tomto světě po několik generací. První příběh je situován do roku 2040, když ještě lidstvo žije na Zemi. Ty další příběhy – Prokletý výběrčí daní, Cesta duší, Krvavý mesiáš atd. – se odehrávají později a mezi některými uběhlo i víc než sto let.

Manga Metro, povídka Zvláštní setkání n. d. a drama Těžký život Slendermana (netroufám si zveřejnit, snad až později) jsou nenavazující příběhy z alternativního vesmíru. Je to současnost podobná té naší jen se svět hemží mytologickými bytostmi.

Dalším světem je Světodeska, svět podobný šachovnici, plný políček, která se od sebe liší. Některé postavy jsou králi, jiné pěšci. Zatím jsem z tohoto světa napsala jen krátký text v angličtině.

Těch světů je víc. Hodně jich ani nemá pořádné jméno a nemá cenu je všechny vypisovat, protože příběhy z nich ještě nejsou dopsány. Možná je poznáte, jen holt později. Tak se aspoň můžete zatím těšit.

Diskusní téma: Letní dumání: Paralelní světy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek