Projekt: Nový svět

30.08.2012 17:25

Už delší dobu přemýšlím o tom, že bych uspořádala jeden projekt. O tom, jestli ho uspořádám bude záviset hlavně jeden faktor: zájem. A to zájem dalších podobně postižených lidí jako jsem já. Tedy pokud máte rádi příběhy a především vymýšlení vlastních příběhů, jste alespoň částečně kvalifikovaní pro tento projekt.

Projekt by měl být pro kreativní jedince, co rádi píšou, ať už na vlastní blog nebo na okraje školních sešitů, musíte mít čas od času potřebu vyprávět. Je to určeno dobrodruhům, kteří se nelekají neznáma a volnomyšlenkářům, kteří se nenechají nikdy spoutat pravidly ani škatulkami.

Zkrátka a dobře, napadlo mě, že by se grupa psavců, spisovatelů, blogerů a já nevím koho ještě dala dohromady a společně bychom vymysleli jeden svět a do toho bychom zasadili své povídky.

Nepůjde o role playing game. (Možná později, když o to bude zájem.) Žádný z nás nebude Pánem Jeskyně a nebude vymýšlet pro ostatní, co mají jejich postavy dělat. Ne, budete muset zapojit vlastní hlavinky a vést své postavy až do konce podle svého. Náš společný svět nebudou pevné zdi bránící fantazii v rozletu, ale naopak vzruchy, jež nás nakopnou v tvoření čím dál lepších výtvorů.

Není to soutěž. Neočekávejte, že vám za to něco dám. Na konci na nás doufejme bude čekat pocit uspokojení z dobře vykonané práce. Na druhou stranu celkem logicky zatím není žádný deadline. Takže, kdo z vás by měl zájem se podílet na vytváření nového fiktivního světa (jak moc bude fiktivní nedokážu v tuhle chvíli odhadnout, může to skončit u alternativní dimenze země, kde se nějaká historická událost odehrála jinak nebo u mimozemšťanů na jiné planetě), který by se stal kulisou jeho nové povídky? Případně básně, komiksu, písně, ilustrace, nechci klást tvořivcům meze, pokud vás něco napadne?

Rozhodně se nebojte, že vás budu honit a že nebudete zvládat držet krok s projektem. Budeme to brát volným tempem, protože ani já nemám pět klonů na dělání mých povinností. Bude to prostě a jednoduše zábava. Tak co? Kdo půjde do toho?