Sedlák a vrány

19.08.2013 16:14

Tohle je moje první autorská črta nebo drabble, podle toho, zda dáváte přednost tradičnějším nebo modernějším pojmenováním. Není to moje úplně první črta. První drabble jsem napsala jako Hunger games fanfiction. Ještě pořád tu na webu je, tak když nebudete mít nic lepšího na práci, než se prohrabat archivem, tak můžete hledat a najdete. Zpátky k dnešní črtě. Opět patří k nápadům, které si v hlavě skladuju, dokud neuzrají a nezískají pořádnou podobu, i když konkrétně tento nápad byl zrealizován ještě dost rychle. Je to můj pohled na jeden český jazykolam. :P

 

Sedlák a vrány

Slunce teprve rozespale mžouralo, když se Jan Podkůvka se svým věrným vraníkem vydali na pole. Dostali se však jen doprostřed třetí brázdy, když si Jan všiml přilétávajícího hejna vran. Nejdřív se je snažil odehnat máváním klobouku, ale ptáci si ho nevšímali a pokojně a spořádaně si poposedali na dřevěné oplocení. Pak spustili.

Jedna řekla: „Dobře oře.“ Druhá řekla: „Nedobře oře.“ Třetí řekla: „Dobře oře.“ Čtvrtá řekla: „Nedobře oře.“ A to už sedlákovi ruply nervy a hodil po nich botu. Vrány se zmohly na pouhé uražené zakrákání, než odletěli. Podkůvka tak mohl nerušeně pokračovat.