Top ten 5

14.11.2011 15:27

10 největších potvor

Na světě i v literatuře jsou lidé hodní, ale naneštěstí i ti zlí. A protože zlo dává příležitost všem menšinám a pohlavím, tak tu máme hitparádu zlořádek. Bitch chart.

1. Dolores Umbridgeová (Harry Potter)

Dětská literatura se hemží protivnými učitelkami, ostatně hodně lidí zná nějakou tu nepříjemnou kantorku i z reálu. Ovšem žádná z nich nesahá po paty této slizké ropuše.

2. Bellatrix Lestrange (Harry Potter)

Krvežíznivý šílenec to je a miluje Voldemorta, což moje první slova jen potvrzuje. Zabila dva z mých oblíbených hrdinů, ale paní Weasleyová jí to nandala. Ochranitelské instinkty není radno podceňovat.

3. Rita Skeeterová (Harry Potter)

Bulvár nemám ráda a když hrozilo, že kvůli této novinářce přijde Harry o poslední ždibec zdravého rozumu, chtěla jsem jí zaškrtit. Nakonec ji aspoň Hermiona udělila lekci, ale beznadějná Rita si pak stejně našla další cíl.

4. Shan Elariel (Mistborn: Finální říše)

Arogantní šlechtična a nájemný zabiják svého rodu. Má všechno - postavení, krásu a moc, do doby, než se odnikud vynoří sirotek Vin. Nikdy nechtějte zabít střed milostného zájmu hlavní hrdinky, a pokud je mistborn pak tuplem ne. Shan se o to pokusila a dopadlo to s ní moc špatně.

5. Marisa Coulterová (Jeho temné esence)

Lyra měla smůla na rodiče. Sám její tatík je kapitola sama pro sebe a co teprve matinka. Přesto je ze všech ostatních v tomto žebříčku nejsympatičtější, protože přes svoje chyby, kterých nebylo málo, udělala nakonec dobrou věc a jako správná máma chránila svou dceru.

6. Jadis alias Bílá čarodějnice (Narnie)

Jestli někdo, kdo kvůli tomu, aby neprohrál, obětoval všechen život na svém domovském světě není zloduch, pak už nevím, kdo takovému popisu odpovídá. Jadis odjakživa toužila po moci a byla ochotna se za ni rvát i se svou sestrou. Bohužel to odneslo veškeré obyvatelstvo a sama Jadis si pak dlouho spokojeně vládla v Narnii.

7. čarodějka ze stříbrné židle (Narnie)

Ač je to taky čarodějnice, síly má méně, než bývalá ledová královna Narnie, zato zlovůle má až dost. Nenávidím každého, kdo deptá lidi v reálu i vymyšlené postavy a proto jsem jí pak nemohla vystát.

8. Elaine Rosneyová (Projekt Babylon)

Další manipulativní mrcha. V teplíčku kanceláře sledovala pokrok badatelů, aby v pravou chvíli mohla zakročit a slíznout smetanu. Jeskyně byla úžasným zdrojem vědění, ale ona by ji přeměnila na mocnou zbraň, což se jí naštěstí nepodařilo.

9. Opal (Artemis Fowl)

Tak chtěla být oslavována až skončila na chudém statku, kde musí dřít s lidmi, které nenávidí. Karma válí. :D

10. Strakatá bába (Abarat)

Jedna z nejděsivějších a nejohavnějších zlořádek literatury. Doufám, že ji Candy natrhne hadrový zadek.