Top ten 9

02.01.2012 11:53

Nejromantičtější dvojice

Láska jako jeden z prvků příběhu, někdy je romantická, jindy surová a v některých příbězích dostává prostoru méně, než například akční scény, ale zato je zpodobněna jako silné souznění duší.

 

10. Romeo a Julie

Láska trpící nekonečným svárem dvou rodů, přesto ji nikdo nedokáže zadržet a její vyvrcholení přináší pozdní smír truchlících rodin. Romantické dušičky to prostě musejí vidět v divadle nebo aspoň jako film od Zefirelliho.

 

9. Eragon + Arya (série Odkaz dračích jezdců)

Další hrdina, který se zamiloval do elfky. A přála bych si, aby jim to vyšlo, ale pak je tu ta Angelinina věštba a náznaky těch, kdo už přečetli Inheritance. Bojim, bojim se o jejich vztah. :(

 

8. Aragorn + Arwen (Pán prstenů)

Klasika fantasy literatury obsahuje všechno: bitvy, magii (poskrovnu), pekelné neřády, hrdinské činy a samozřejmě i lásku.

 

7. Váhavý Henri a Riba (Levá ruka boží)

Hlavní představitelé jsou taky skvěle napsaní, ale v tomto případě je beta pár o dost romantičtější. Váhavý Henri je milý takovým plachým způsobem, ale je to vycvičený ostřelovač a Ribu od malička učily umění milovat. Držím jim palce, aby to běsnění vykupitelů přežili a praštili do toho.

 

6. Gryf + Troia (Dragonrealm série)

Staletí se toulal světem sám bez družky až nakonec narazil na tu pravou, se kterou založil rodinu. Jediný svého druhu (oprava: jediný svého druhu, který vypadá jako kříženec člověka gryfa). Jestli tohle není romantické, pak už nevím, co je.

 

5. Cabe + Gwendolen (Dragonrealm série)

Láska, jež vydržela ob generaci. Tito dva se milují a občas, aby své romanci dodali šťávu porazí nějakého zloducha. Mimochodem jejich hnízdečko lásky je úžasné. I romantická dobrodružství jejich předků i dětí jsou zajímavá a spletena s dějinami Dračích říší víc, než je na první pohled patrné.

 

4. Raven + Alexander (Upíří polibky)

Tahle láska mě baví, protože to mezi nimi jiskří a Raven to vtipně komentuje.

 

3. Calla + Shay (Smečka)

Chápu příznivce Rena, jako kluk má taky něco do sebe a přiznám se, že jsou chvíle, kdy mi přijde kluk jeho typu sexy, ale tady fandím spíše Shayovi, protože představuje pro Callu způsob, jak se osamostatnit, kdežto s Renem by byla celý život vydána na pospas zvůli Strážců. Kdyby se všichni mladí vlci osvobodili z vlivu svých pánů, tak by mi bylo jedno, koho si Calla vybere, ale zatím mi přijde, že Shay pro Callu udělal víc.

 

2. Vin + Elend (Mistborn série)

Mistborn je moje nejoblíbenější knižní série, ale tato romantická dvojice se umístila až na druhém místě. Jejich skromný obřad, špičkování na prvním rande i při jejich prvním a posledním společném tanci jim vysloužily toto místo.

 

1. Luke + Lyra (série Jeho temné esence)

Tihle dva jsou miloučcí. Lehce neohrabaní ve věcech lásky, ale city k sobě chovají hluboké, to je poznat. Na konci mi jich bylo opravdu líto, protože jsem ráda, když dva lidé stvořeni jeden pro druhého spolu mohou žít.