Dumnestor heroes

25.08.2011 10:46

Název: Dumnestor heroes

Typ: komiks

Stav: dán k ledu do odvolání

Autor/ka: Irony-chan

 

Další komiks z fantasy prostředí paroduje fantasy klišé, hlavně hraní her na hrdiny, pobaví novým zábavným náhledem a tu a tam nám ukáže hráče postav v reálném svět.

 

Hlavními hrdiny však pořád zůstávají postavy hry – zkušená zlodějka, naivní elfí šlechtic kouzlem proměněný v člověka a trpasličí účetní. Jak vidíte tato výprava je ze dvou třetin sestavená z katastrof. Aspoň tak se tohle spojení jeví na první pohled. Přes všechny nesnáze se však hlavní hrdinové sžijí a i jejich spolupráce to dotáhne do vyšších levelů.

 

Stripy jsou krátké, ale plynule na sebe navazují a co schází na barvě (komiks je černobílý), to autorka dohání nápady a humorem. Styl je něco mezi Disneyem a mangou, což působí roztomile, ne však infantilně. Naneštěstí autorka zatím nemůže v komiksu kvůli časovému vytížení pokračovat, ale na internetu jsou přístupné všechny dosud nakreslené stripy a jejich dost. Autorka kreslila od pondělí do pátku (naštěstí se rychlost kreslení na kvalitě kresby nepodepsala) a o víkendech vkládala na stránku bonusy v podobě například receptů na sušenky. Vzato kolem a kolem i přesto, že jsou stripy ukončené, stojí za to si je přečíst.

https://www.moderntales.com/comics/dumnestor.php?view=archive&chapter=13877