Pražský knižní sraz

09.03.2013 20:09

 

Syki, Skullka, Ondra, tři Báry ( :D ), Verča, Kika. Tyhle všechny dámy, a jeden gentleman, se sešli v cukrárně Světozor, aby si vyměnili komentáře i jinak, než jen virtuálně přes blogy a sociální sítě. Jsme banda správná a tak jsme se často mlátili smíchy. Šprti a knihomolové jsou všechno jen ne nudní. Probrali jsme ohromné množství témat. Od knížek přes blogy a anime až po kostýmy, spolužáky a podivné webkomiksy (ještě pořád jsou lidé, kteří neznají Homestuck).

Příště přijďte taky! Bude sranda! Bude bašta!

Srazy začaly v čajovně, pak byl jeden v čokoládovně, zatím poslední v cukrárně. Vidíte, jak se to vyvíjí? Verča dokonce navrhla příště uspořádat sraz ve vinárně.

 

Po skončení srazu a po cestě domů jsem prožila ještě takový malý soukromý zážitek.

V Metru na Muzeu postával pán v černém obleku a bílých rukavičkách. Pán si pěstoval prošedivělý plnovous, na sako si připnul černou kokardu se žlutými stužkami. Za jeho nenápadnými brýlemi se zračila jakási úzkost, smutek až, troufám si tvrdit, zoufalství. Svou celou bytostí působil jako z předminulého století. Rozhodl se snad Bedřich Smetana vrátit do Prahy? Něco ho trápilo a dával to nevědomky najevo tikem v ruce. Neustále si protahoval prsty na pravé ruce, jako by počítal.

Cestující si ho nevšímali nebo ho nanejvýš v duchu počastovali přídomky podivín nebo magor.

Vystoupil na Pražského povstání vyklusal z vagónu a po schodech nahoru. Neodešel však zcela nepovšimnut. Pohledem z vlaku ho sledovala malá holčička. Vykláněla se ze dveří ještě chvilku poté, co jí zmizel z dohledu. Pak zazvonil zvonek a jeli jsme dál…

 

Diskusní téma: Pražský knižní sraz

Datum: 11.03.2013

Vložil: Ta třetí Bára, známá též jako Pim

Titulek: Pražský sraz

Jojo, bylo to děsně fajn! Všechny jsem vás ráda poznala, bylo to sice celkem šílený, ale sranda. :D Doufám, že se všichni ještě na nějakém srazu setkáme.
A jen si dovolím zmínit, že jsi zapomněla na Janču alias Jeanne. :)

Datum: 09.03.2013

Vložil: Bastera

Titulek: Pražský sraz

Jé teď koukám, že už se tu dá i diskutovat přímo k článku :) Jo jo bylo to moc prima, ráda jsem Vás všechny viděla na živo. Ne opravdu neznám Homestuck a po cestě domů jsem to i úspěšně zapomněla :) A děkuji za komentář, snažím se to maskovat, ale pak když se člověk někde svlékne u moře nebo tak necítím se dobře a chci udělat něco pro to, aby to bylo lepší :) O té akademii jsem se chvíli bavila s Verčou. Hezký zbytek dne!

Přidat nový příspěvek