Přeložená anotace - Midnighters by Scott Westerfeld

24.01.2012 19:37

V krajích literatury pro mládež a mladé dospělé se objevil relativně nový spisovatel (aspoň pro Čechy). U nás zazářil steampunkovou sérií Leviatan a i jeho další série Oškliví získává čím dál více příznivců. Ale už méně lidí ví o jeho třetí sérii, která dosud nebyla přeložena do češtiny vůbec. Ani první svazek. Zde jsem přeložila anotaci prvního dílu. Zní to zajímavě, možná se do ní pustím, co vy?

 

Midnighters: The Secret hour (Půlnočníci: Tajná hodina) od Scotta Westerfelda

Nikdo není v bezpečí tuto tajnou hodinu.

V městečku Bixby v Oklahomě se dějí o půlnoci divné věci.

Čas zamrzá.

Nikdo se nehýbe.

 

Na jednu jedinou hodinu každou noc patří město temným stvořením ze stínů. Pouze malá skupinka lidí ví o tajné hodině – jen oni se mohou v tuto dobu volně pohybovat. Říkají si Půlnočníci. Každý má jinou schopnost a nejsilnější jsou o půlnoci: Jasnovidec, Vládce myšlenek, Akrobat, Počtář. Roky se Půlnočníci a temná stvoření dělili o tajnou hodinu, navzájem se snažili vyhýbat. To se mění, když se na bixbijské střední objeví nová dívka s nezaměnitelnou půlnoční aurou. Jessica Day ale není outsiderem jako ostatní Půlnočníci. Chová se úplně normálně. Avšak brzo se ukáže, že temná stvoření cítí Jessičinu skrytou sílu a jsou odhodlána ji zastavit dřív, než jí použije.

Příběh o odvaze, nebezpečích ve stínech a nečekaném osudu, ‚Tajná hodina‘ je první částí úchvatné trilogie o Půlnočnících od uznávaného autora Scotta Westerfelda.

Anotaci v angličtině najdete na goodreads

Přeložil Storycollector