Trasa Kolín-Chrudim

21.09.2013 16:52

Trasu Kolín-Chrudim absolvuje můj taťka kvůli práci. I tento týden si musel splnit své pracovní povinnosti, ale vzal mě s mámou s sebou, takže jsme si z jeho povinnosti udělali rodinný výlet.

Nejdůležitějším bodem čtvrtečního programu bylo divadlo. Dávali muzikál Marilyn a musím říct, že bych z inscenace měla mnohem lepší dojem, kdyby se z toho nesnažili dělat muzikál, ale spíše s tím tématem pracovali jako s psychologickým dramatem, Výsledek by působil o hodně lépe.

Muzikál o životě Marilyn Monroe měl dva sloupy, které to celé držely na slušné úrovni. Zatraceně silnou látku a prvotřídní herečku v hlavní roli. Ta dáma dokázala zahrát opilou hysterku i nepochopenou umělkyni s dětskou duší pronásledovanou osobními fantómy bez toho, že vypadala trapně nebo směšně, což je co říct. Abych nebyla nespravedlivá musím se zmínit, že herci v rolích Trumana Capoteho a Artura Millera zdárně sekundovali.

Jinak to bylo velmi nevyvážené představení. Jedna dobrá scéna následovala špatný okamžik a naopak. Ani ty písničky nebyly nic moc. Jako podkreslení ušly, ale dobrý muzikál potřebuje aspoň jeden hit s velkým H, který lidi chytne za srdce a taková píseň tam byla jedna. Ta navíc ani nebyla autorská, ale od Jiřího Suchého. Ty ostatní byly různé. Některé se i daly poslouchat, ale obávám se, že na vstup do síně slávy muzikálů to nestačí.

Druhý den byl ovlivněn teplým, ale deštivým počasím, tak jsme ho strávili v interiérech různých zařízení. Pokud se někdy vydáte do Chrudimi a zastihne vás nepěkné počasí nebo dáváte přednost vnitřku před přírodou, pak vám navrhuji tento program.

Je vhodné začít prohlídkou muzea loutkařských umění. Malé potěší sbírka kašpárků z celého světa, ti větší se zase poučí o druzích loutkového divadla z celého světa i o dějinách divadla českého. Další pěknou zastávkou je Muzeum barokních soch v kostele sv. Josefa. Pokud nejste milovníky soch, tak navštivte zajímavou výstavu o Josefu Resselovi, vynálezci lodního šroubu.

Nejen mozek potřebuje potravu a tak jsme se posilnili v restauraci U Šlejšků a jako sladkou tečku jsme si dali pralinky z Čokoládovny. Obchůdek se sladkostmi se nachází ve stejné ulici jako muzeum loutek.

 

Diskusní téma: Trasa Kolín-Chrudim

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek