Autor slaví narozeniny a čtenáři dostanou dárek

14.11.2015 16:17

Pátek třináctého je pro mnoho lidí symbolem smůly, především ten letošní byl opravdu tragický. Ale ač nechci zlečovat neštěstí Francouzů, ani možný dopad oné události na světovou politiku, nebudu se k tomu vyjadřovat. Pouze touto cestou vyjadřuji svou soustrast s pozůstalými.

Přesto se i v takovýto den dějí dobré věci. Americký autor Cameron Jace oslavil včera 13. listopadu své narozeniny. Tímto mu přeji všechno nejlepší, hlavně pevné zdraví a dlouhý život. Pan Jace je autorem knih ze sérií Insanity a Grimm Diaries a své fanoušky má i mezi mladými Čechy. Možná k nim patříš i ty.

Jak naznačuje titulek, Cameron Jace věnoval svým čtenářům speciální dárek. Jde o povídku Pátek třináctého (Friday the Thirteenth), která se vztahuje k jeho sérii Grimm Diaries. Tato povídka je zvláštní v tom, že je úplně zadarmo a nedá se sehnat v žádném obchodě. Můžete ji pouze stáhnout z autorova profilu na facebooku nebo ji získat tím, že Jacovi zašlete svůj e-mail, tímto se přihlásíte k odběru novinek přes newsletter. Povídka existuje ve formátech mobi, epub i pdf.

Děj povídky vám neprozradím, ale zato vám řeknu Jacovy plány ohledně Grimmovských deníků. Čtvrtý díl série Grimm Diaries vyjde 4. ledna. Dále prozradil, že plánuje brzy vydat i další várku prequelů k románům GD. Povídky nesou názvy: The Fisherman's Son, Lady Bluebeard, To Live Forever, Storykiller. Těchto čtyř povídek se dočkáme najisto, ovšem autor naznačil, že by postupně vynesl na světlo deset dalších.  

Také plánuje postupně vydávat takzvané Piper Diaries, což je takový spin-off k GD. Tyto PD se soustředí na postavy Laddle Rat, Wendy, Petra, Jacka, Marmalade a pár dalších. Autor rozhodně nemíní svět pohádek bratří Grimmů jen tak opustit, protože připustil, že Grimm Diaries jsou jeho milované dílo a že se v tomto roce naučil hodně věcí o psaní.