Deník zlé královny

13.11.2015 09:25

V únoru nevyjde pouze novelizace Dragon games, ale také deník Zlé Královny. V knize od Stacie Deutsch budeme skutečně moci nahlédnout do mysli Raveniny mamky.

https://www.hachettebookgroup.com/titles/stacia-deutsch/ever-after-high-diary-of-an-evil-queen/9780316389952/


Dračí klání

Film Dragon games se blíží. Na pulty zahraničních prodejen se dostaly panenky Holly, Darling a Raven a brzo bude k dostání i Zlá Královna. Mým cílem ovšem není hodnotit krásu pan, ale přinést informace o dračích hrách, novém sportu, kolem kterého se točí děj připravovaného filmu.

Na obrázku vidíte pravidla dračích her v angličtině.

Hřiště musí být dlouhé 200 draků a na každé straně jsou umístěny dvě obruče. Každý tým je tvořen 3 hráči (hráč = člověk + drak), dohromady hrají dvě mužstva proti sobě.

1 hráč je takzvané 'křídlo'. To útočí a dává góly. 2. je obránce, ten (překvapivě :P) brání obruče týmu. 3. a poslední hráč je 'šídlo'. To létá sem a tam a kde může, tam pomůže. Je jak v obraně, tak v útoku. Míč musí být drakuvzdorný. Pokaždé, když míč proletí obručí protivníků, získává mužstvo body.

Další body je možné získat sběrem levitujících drahokamů. Použití otrávených jablek bude potrestáno. Všichni hráči musí nosit předepsanou uniformu - úžasné dračí brnění.

Jak vidíte, hra tak kombinuje prvky famfrpálu, dračích závodů z Berku a sbírání různých mincí/klenotů ze skákaček s Mariem a jinými postavičkami.

Takto vypadá hřiště:


autorkou fotek je https://dollstoysgamesgal.tumblr.com/